Mõisajuust kitsepiimast
Traditsiooniline mõisajuust valmib Kaampsi juustumõisas juustumeister Herbert Nijland’i eestvedamisel. Juustu teevad eriti maitsvaks pikema laagerdumisprotsessi käigus tekkinud proteiinikristallid, mis mõnusalt hamba all krõmpsuvad.
Toiteväärtus
Koostisosad:
pastöriseeritud kitsepiim, juuretis, laap
Toiteväärtus keskmiselt 100 g kohta.
Energia kJ / kcal |
1540kj /372kcal |
Rasv |
31,5 g |
sellest küllastunud |
26,8 g |
monoküllastumata
rasvhappeod |
0 |
poolküllastunud
rasvhapped |
0 |
Süsivesikuid |
0g |
Suhkruid |
0g |
Valku |
22 g |
Soola |
1,9 g |
Kaltsium |
0 |
Piimaliik:
kitsepiim
Allergeenid:
kitsepiimavalk
Laagerdumise aeg:
4 kuud
Säilitamine:
+2 – +7 C°